Meer over de omgeving van B&B de Bondheerd

 

Bed & Breakfast de Bondheerd ligt in het buitengebied van Tynaarlo, op slechts enkele autominuten van de steden Groningen en Assen.

Het dorp Tynaarlo zelf herbergt een Hunebed, een 5000 jaar oud teken van leven van onze verre voorvaderen. De machtige stenen van dit hunebed zijn eeuwen geleden door de hier levende volkeren op ingenieuze wijze op elkaar gestapeld om hun doden een veilig onderkomen te geven.

 

         

 

Groningen, als studentenstad, zal u zeker aantrekken om te bezoeken. Het is een levendige, historische stad waar altijd iets te doen is. Trekpleisters als het Groninger Museum, de Martinikerk en -toren en de Grote Markt zijn een bezoekje zeker waard. Maar ook het Hoofdstation, vanwaar u op de trein kunt stappen om heel Nederland te bezoeken, met het stationsplein waarop het beroemde "peerd van Ome Loeks" staat zijn interessant om te bekijken. En probeert u eens een rondvaart door de grachten, het geeft een totaal ander beeld van de stad.

Peerd van Ome Loeks met op de achtergrond het Groninger Museum


Assen is een middelgrote provinciestad, met een klein maar aantrekkelijk centrum. In Assen kunt u het Drents Museum bezoeken waar naast vaak mooie tentoonstellingen ook een aantal veenlijken zijn te zien, waaronder dat van "het meisje van Yde". Assen is ook de plek van de TT, het jaarlijkse motorfestijn op het circuit dat even buiten de stad ligt en op circa 10 minuten rijden van onze boerderij.

Naast deze beide steden ligt de B&B ook vlakbij het dorp Zuidlaren, wereldberoemd om de Zuidlaarder Paardenmarkt die ieder jaar in oktober wordt gehouden en duizenden bezoekers trekt. Maar wat dacht u van Berend Botje, het bekende liedje over een historische persoon die "uit varen" ging. Zuidlaren biedt ook de uit 1269 stammende Dorpskerk, een Havezathe uit de 17e eeuw en het Molenmuseum de Wachter.

Circa 20 minuten rijden is het naar Kamp Westerbork, het herinneringscentrum over de jodenvervolging in Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Een bezoek is indrukwekkend en meer dan de moeite waard!

 

Voor "Bric&Brac" kunt u terecht op de vlooienmarkt in Eelde, die in de winterperiode iedere zaterdag wordt gehouden tegenover het vliegveld.

 

 

Maar wat ons zelf het meeste aantrekt is de prachtige natuur van ons deel van Nederland. Drenthe staat bekend om de mooie wandel- en fietsmogelijkheden. Vanuit uw kamer hebt u talloze mogelijkheden om de omgeving te ontdekken en het mooie van het landschap te bekijken.

  Koeien van de kudde van Anloo

 

foto: Collectie Bert Barelds Fotografie

Wanneer u van de snelweg richting Tynaarlo rijdt zal u het bordje "Nationaal Park De Drentsche Aa" niet zijn ontgaan. Uw kamer ligt midden in het schitterende gebied van de vele meanderende stroompjes die samen de Drentsche Aa vormen, een uniek beekdallandschap met een eeuwenoude ontstaansgeschiedenis die  terug gaat tot de laatste ijstijden. Als Gastheer van het Nationaal Park kunnen we u op weg helpen om de mooiste plekjes te vinden.

foto: Collectie Bert Barelds Fotografie